El que pensem de les coses que ens passen, no sempre encaixa amb la realitat. Una de les pressuposicions fonamentals de la PNL és que «el mapa no és el territori». Que significa per tu aquesta frase? Si analitzes durant un minut quins són els teus pensaments sobre qualsevol fet de la teva vida, t’adonaràs que molts d’aquests pensaments són simplement producte de les «pel·lícules» que et fas. Veuràs que et falta molta informació i que et sents malament per coses que no tenen cap fonament.

Igualment, quan planifiquem el nostre futur ens limitem perquè el nostre mapa mental és limitat. Hi ha objectius que ens neguem fins i tot a pensar. Si ampliem el mapa, s’amplien les nostres opcions, i ens permetem lluitar pel que abans ens negàvem.
I com s’amplia el nostre mapa mental? Doncs canviant les creences que limiten per altres més potenciadores, modificant la imatge que tenim de nosaltres com a víctimes per imatges de nosaltres mateixos com a triomfadors, modelant el que fan les persones que han triomfat per tal que nosaltres també ho puguem fer.

La PNL ens ajuda a estructurar la nostra ment, els nostres pensaments i els nostres sentiments per tal d’accedir a tot el nostre potencial de creativitat i realització personal.

Avalado por: